moara de hârtie


9 luni
21 Octombrie 2009, 03:00
Filed under: moara | Etichete:

Exact acum 9 luni, pe 21 ianuarie 2009, începea aventura morii de hârtie. Cam pe la ora 18.00, într-una din sălile de curs ale Fundaţiei Calea Victoriei, începea cursul de bookbinding cu Dinu Bodiciu. Undeva după primele întâlniri, am început să ne dăm seama că lucrul la agende cusute manual poate fi mai mult decât doar un mod drăguţ de a petrece timp liber. Am realizat mai întâi că agendele sunt cu atât mai interesante cu cât hârtia este mai personală. Aşa am ajuns la atelierul lui Răzvan Supuran de la Muzeul Ţăranului Român. Şi am făcut hârtie manuală. Nu ne-a ajuns doar ce am făcut cu Răzvan: doi dintre noi s-au apucat să facă hârtie acasă. (Astfel a apărut primul articol de pe blogul morii de hârtie). Să vezi cum iese hârtia din mâinile tale este fenomenal, însă nu ne-am oprit aici. Am încercat să o „îmbogăţim” şi mai mult: am făcut caligrafie, am scris pe ea la maşina de scris, am tipărit cu litere de plumb. Încet, ne-am dat seama că atracţia este atât de mare încât nu ne putem opri – iar gândul iniţial de a crea un loc magic în care oamenii să uite de cotidian şi să (re)devină creatori de frumos a început să prindă şi mai mult contur. Suntem pe 21 octombrie 2009 şi tocmai am descuiat uşa morii de hârtie. Undeva în Bucureşti (nu vă spunem încă unde, până nu măturăm, spălăm geamurile şi începem să mutăm din echipamentele depozitate prin diverse cotloane), 100 de metri pătraţi cu beton pe jos ne aşteaptă să transformăm visele în realitate. Urmăriţi-ne – sperăm ca în câteva săptămâni să vă invităm la inaugurarea primei mori de hârtie din România secolului XXI.

PS: Până atunci, ne puteţi onora cu timpul vostru – am inaugurat o pagină specială pentru apeluri de susţinere.

Anunțuri

4 comentarii so far
Lasă un comentariu

Vrem si noi sa facem curat pe beton inainte de a ne imbraca cu rochiile cu spatele gol de inaugurare:)

Comentariu de pentrualice

Multumim mult! Da-ne un mesaj pe echipa@moaradehartie.ro si povestim!

Comentariu de moara de hartie

ma bucura tare mult sa aud asta si cand ajung poe la voi vreau sa vin sa leg si eu o carticica mica folosind masinariile grele vechi si foarte frumoase.
muuuuuuuulta muuuuuuuult bafta, voie buna si spor la lucru.

Comentariu de dinu

Masinariile sunt inca in garajul in care stau demontate de cateva luni. Saptamana viitoare incercam sa le mutam si apoi sa le si montam 🙂

Comentariu de moara de hartie
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: