moara de hârtie


Vis de copil
16 Decembrie 2009, 12:19
Filed under: legătorie | Etichete:

În agitaţia, viteza şi stresul cotidian caracteristice lumii moderne, câţi dintre noi, oamenii mari, mai avem răgazul să visăm cu ochii deschişi? Să ne imaginăm viaţa în zeci de culori şi să ne bucurăm de ea exact aşa cum este, cu bune şi cu rele? Să plutim în lumi de poveste şi să fim fericiţi cu puţin? Câţi dintre noi mai pastrează crâmpeie din inocenţa copilariei şi se umplu de bine şi de frumos la primii fulgi de nea sau la culorile curcubeului? Poate mai sunt unii, dar majoritatea ne luăm cu viaţa şi … uităm să trăim, să visăm, să fim fericiţi.

O mână de copii de şcoală generală „visează” frumos şi îşi împart visele pictate sau compuse pe hârtie cu noi ceilalţi, care poate am uitat să visăm sau poate nu mai avem timp să dăm viaţă viselor noastre. La rugămintea Fundaţiei NOI CITIM, moara de hârtie a strâns la un loc într-un fel de carte meşteşugită cu mare drag, numită “Vis de copil” creaţiile artistice ale puştilor şi iată ce a ieşit:


Ne place să credem că “Vis de copil” este  creaţia copiilor care am fost odată, sensibili, talentaţi, iubitori de frumos şi care în drumul devenirii s-au uitat pe sine, dar care treptat se redescoperă într-un … vis de copil.

Şi pentru a intra şi voi puţin alături de noi în aventura legării acestei mari şi grele cărţi unicat (50 cm/70 cm), vă destăinuim în premieră câteva imagini ale muncii de creaţie:

Cartea a fost alcătuită din 55 de desene pe carton, separate între ele de file de calc pe care au fost imprimate poezii şi poveşti scrise de autorii desenelor. Coperta a fost realizată din catifea albastră şi hârtie manuală cu inserţii de flori. Cotorul a fost realizat din piele întoarsă maro. Legătură japoneză dublă, cu sfoară de iută.

Anunțuri

6 comentarii so far
Lasă un comentariu

Felicitari! E grozav ce ati facut!

Comentariu de Veronica

de vis…:)) bravo!

Comentariu de ioana

MMM
Foarte ingenios, sa traiti.
Felicitari si multa bafta mai departe.
Se pare ca legaturile orientale inca ne atrag cel mai mult.
Cu stima
DInu

Comentariu de Dinu

Multumim tuturor pentru aprecieri! Nu prea aveam de ales, pentru ca desenele erau facute pe foi individuale si nu aveam cum sa facem fascicule din ele. Desi recunoastem ca ne plac mult cusaturile japoneze 🙂 Am primit acum saptamana o carte intreaga despre legatura japoneza – abia asteptam sa o si punem in practica!

Comentariu de moara de hartie

pacat ca sunteti in bucuresti,daca erati in galati va faceam o vizita cu copii de la gradinita sa vada si ei ce lucruri minunate se pot face prin reciclare.
multa imaginatie si creativitate in continuare!

Comentariu de gilda

Multumim pentru aprecieri – nimic nu ne impiedica sa venim si la Galati 🙂 Deocamdata inca suntem prinsi cu amenajarea atelierului, dar in curand vom mai si iesi din Bucuresti.

Comentariu de moara de hartie
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: