moara de hârtie


Atelier – cadou pentru suflet: Hârtie manuală cu … dragoste
25 Ianuarie 2012, 09:43
Filed under: ateliere, cursuri, hârtie, moara | Etichete: , , ,

Dac-ar fi să vorbim despre dragoste, cu siguranţă ați fi de acord că am vorbi despre ceva complex, ce poate fi privit și definit din foarte multe perspective. Poate însemna de la afecțiune și prietenie până la romantism și dăruire necondiționată. Poate fi cerută sau așteptată, primită sau dăruită, simțită sau explicată. Poate conduce pe culmile fericirii sau ale disperării. Poate fi pentru sine sau pentru altul. Poate avea ca obiect un suflet-pereche la fel de firesc și natural cum poate avea ca obiect orice altă  ființă, fie ea om sau nu, ori un lucru neînsuflețit, fie el definit printr-un substantiv, un adjectiv, un verb sau un adverb. Și lista poate continua…

Indiferent de modul în care vă referiți la ea, v-ați întrebat vreodată cum ar arăta dragostea voastră sub forma unei foi de hârtie? Ce culoare ar avea? Ce textură? Ce miros? Și cum v-ați simți dacă acea foaie de hârtie ar fi făcută de voi? Sau în ce ați transforma-o, dacă ați vrea s-o transformați în ceva?

Pentru că am hotărât că la Moara de hârtie întreaga lună februarie este dedicată iubirii, ne-am hotărât ca scopul primului atelier să fie realizarea unei hârtii manuale mai speciale – hârtia manuală cu dragoste. Nu ne referim doar la faptul că vom realiza fiecare foaie de hârtie cu dragoste, așa cum facem de obicei. În plus, de data aceasta, vom introduce în rețetele clasice, ingrediente potrivite sentimentului dragostei, sporind astfel ceea ce vrem să transmitem prin foaia de hârtie manuală. 🙂

Fie că vedeți dragostea în culori, sau că o asociați cu ”materiale” ce pot fi inserate într-o foaie, vă oferim posibilitatea de a experimenta senzația exprimării emoțiilor prin crearea propriilor dumneavoastră ”rețete” de hârtie manuală. De aceea, pentru data de 11 februarie 2012 și pentru o perioadă de aproximativ 3  ore, ne-am gândit că v-ar plăcea:

  • să faceți un tur al Atelierului-muzeu Moara de hârtie, însoțit de explicații și răspunsuri la întrebările voastre privind mărturiile unor vremuri trecute – echipamente de tipar şi legătorie, gravuri rare, tipărituri vechi  – și despre hârtia manuală;
  • să învățați să faceți hârtie manuală prin folosirea acelor materiale care considerați că spun celor din jur ”iubesc” sau ”te iubesc”;
  • să puteți pune în practică unele dintre rețetele de realizare a hârtiei manuale cu dragoste, cu materiale puse la dispoziție de noi și/sau aduse de voi;
  • să simțiți cât de specială este hârtia realizată chiar de mâinile voastre, din și cu dragoste.

La finalul atelierului veți pleca acasă cunoscând mai multe din universul hârtiei manuale, simțindu-vă mai relaxaţi și luând cu voi câteva foi de hârtie manuală care să vorbească despre cum arată dragostea voastră.

Toate aceste activități vor avea loc sâmbătă, 11 februarie 2012, începând cu orele 11.00, fiind destinate atât adulților, cât și copiilor cu vârste de peste 7 ani.

Locul de desfășurare al atelierului este Moara de hârtie din satul Comana, județul Giurgiu (la aproximativ 40 de km de București, ieșirea prin Șoseaua Giurgiului), Str. Funieru, nr. 279.

Transportul Bucureşti-Comana se poate realiza cu maşinile personale, iar cei care nu pot veni cu maşina vor putea merge împreună cu cei care vin cu maşina. Pentru a pleca spre Comana, ne vom întâlni la orele 10.00, la intrarea în Parcul Tineretului de lângă Liceul Gheorghe Şincai (staţia de metrou Tineretului).

Contribuţia individuală pentru participarea la acest eveniment este de 100 lei/persoană, iar prețul include costurile noastre administrative cu organizarea și desfășurarea atelierului, materialele de lucru și o gustare. De asemenea, la cerere și cu acordul dumneavoastră, persoanele interesate vor primi de la noi, în format electronic, poze făcute pe parcursul evenimentului.

Pentru înscrieri, orice alte întrebări sau detalii suplimentare, vă rugăm să ne scrieți la adresa echipa@moaradehartie.ro sau să ne contactați telefonic la numărul 0724.290.010.

Anunțuri

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: