moara de hârtie


Atelier-cadou pentru suflet – Scrisori de drag(oste)
7 Februarie 2012, 14:38
Filed under: ateliere, cursuri, hârtie, jurnal, moara, prieteni | Etichete: ,

De ce considerăm noi un cadou de suflet atelierul nostru de scrisori? Păi, în primul rând – şi aici cred că sunteţi de acord cu noi – pentru că a scrie este ceva ce faci mai mult din suflet și mai puțin din minte. Iar când faci asta sub forma unei scrisori scrise de tine pentru cineva anume, este ca și cum ai dărui acelei persoane puțin din cea mai frumoasă parte din tine, fără ca gestul să lase în urmă un gol asemenea celui lăsat pe raftul unui magazin din care ai fi putut cumpăra oricând orice alt cadou.

Apoi, pentru că nu e vorba de orice fel de scrisoare, ci de o scrisoare de dragoste. Iar dragostea este cel mai frumos sentiment pe care o persoană îl poate trăi, cea mai intensă emoție pe care cineva o poate simți și cel mai frumos dar pe care îl poți face unei alte persoane.

În al treilea rând, pentru că aici, la Moara de hârtie, toate aceste lucruri pot fi făcute într-un mod unic și personal, începând încă de la hârtia care va duce mesajul tău mai departe. Iar asta ne place nouă să credem că spune oricui ”uite ce am reușit să fac cu timpul, cu mâinile și cu inima mea…și este numai pentru tine!”.

Și în ultimul, dar nu în cel din urmă rând, pentru că, la fel ca orice alt eveniment de-al nostru, este și despre a învăța. Iar fiindcă învățarea este ceea ce ne menține spiritul viu indiferent de vârsta trupului, acesta este un cadou pe care ni-l putem face noi înșine, din dragoste pentru noi.


Văzând lucrurile astfel, ne-am gândit că, pentru data de 18 februarie 2012 și pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, v-ar plăcea:

  • să faceți un tur al Atelierului-muzeu Moara de hârtie, însoțit de explicații și răspunsuri la întrebările voastre privind mărturiile unor vremuri trecute – echipamente de tipar şi legătorie, gravuri rare, tipărituri vechi  – și despre hârtia manuală;
  • să învățați să faceți hârtie manuală prin folosirea acelor materiale care considerați că spun celor din jur ”iubesc” sau ”te iubesc”;
  • să discutăm despre ce înseamnă exprimarea dragostei în scris și despre cum o putem face astfel încât sentimentele noastre să ajungă cât mai aproape de inima celor dragi;
  • să scrieți, cu sau fără puțin ajutor,  scrisoarea de dragoste pe care v-o doriți;

Precizăm faptul că acest atelier nu se adresează în mod special îndrăgostiților ci tuturor celor care ar dori să scrie cuiva drag o scrisoare mai specială, realizată în totalitate manual.

La finalul atelierului veți pleca acasă cunoscând mai multe din universul hârtiei manuale și al redactării unei scrisori de dragoste, simțindu-vă mai relaxaţi și luând cu voi scrisorile de drag(oste) pe foi de hârtie manuală.

Toate aceste activități vor avea loc sâmbătă, 18 februarie 2012, începând cu orele 11.00, fiind destinate atât adulților, cât și copiilor cu vârste de peste 10 ani. Locul de desfășurare al atelierului este Moara de hârtie din satul Comana, județul Giurgiu (la aproximativ 40 de km de București, ieșirea prin Șoseaua Giurgiului), Str. Funieru, nr. 279.

Transportul Bucureşti-Comana se poate realiza cu maşinile personale, iar cei care nu pot veni cu maşina vor putea merge împreună cu cei care vin cu maşina. Pentru a pleca spre Comana, ne vom întâlni la orele 10.00, la intrarea în Parcul Tineretului de lângă Liceul Gheorghe Şincai (staţia de metrou Tineretului).

Contribuţia individuală pentru participarea la acest eveniment este de 100 lei/persoană, iar prețul include costurile noastre administrative cu organizarea și desfășurarea atelierului, materialele de lucru și o gustare. De asemenea, la cerere și cu acordul dumneavoastră, persoanele interesate vor primi de la noi, în format electronic, poze făcute pe parcursul evenimentului.

Pentru înscrieri, orice alte întrebări sau detalii suplimentare, vă rugăm să ne scrieți la adresa echipa@moaradehartie.ro sau să ne contactați telefonic la numărul 0724.290.010.

Anunțuri

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: