moara de hârtie


Descoperă Moara de hârtie și Casa Memorială Gellu Naum

Vă invităm împreună cu Fundaţia Calea Victoriei să petreceţi o zi frumoasă de primăvară la Comana. Cele două obiective pe care vi le supunem atenţiei sunt: Atelierul – Muzeu Moara de hârtie  şi Casa Memorială Gellu Naum.

Vom începe excursia cu vizitarea  Casei Memoriale în care Gellu Naum (1 august 1915 –  29 septembrie 2001) a scris şi a locuit o parte din viaţă. Vom asculta întâmplări adevărate din viaţa de zi cu zi a lui Gellu Naum, povestite de tanti Marioara, cea care ani de zile a fost martor la multe episoade din viaţa familiei Naum.

“Nu există decât eternitatea (?) din care viaţa este o formă, un accident. Iubesc acest accident. Când spun eternitate mă gândesc la ceea ce curge, la fluviu şi acest accident sunt eu, încântat şi îmi pare bine de cunoştinţă.”  – Gellu Naum

Foto: Ginphoto

Vom continua excursia cu vizitarea Atelierului – Muzeu Moara de hârtie, locul nostru de suflet. Vom face o incursiune prin istorie şi vom afla informaţii interesante despre începuturile hârtiei în România şi în lume, despre legătoria de carte şi tiparul manual. Vom avea ocazia să vedem echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tipărituri vechi, dar şi să ascultăm poveştile din jurul lor. Apoi, vom lua parte la un atelier de tipar înalt unde ne vom tipări singuri un fragment dintr-o poezie scrisă de Gellu Naum, pe o coală de hârtie realizată manual la Moara de hârtie.

Data: 31 martie 2012

Cost: 80 ron (include materiale de lucru)

Cost studenţi: 70 ron (include materiale de lucru)

Număr maxim persoane: 20

Transportul la Comana se va face cu masinile personale, cei care nu au masina vor participa prin amabilitatea celor cu maşini, în funcţie de locurile disponibile.

Plecarea din Bucuresti va fi la orele 10:00, iar evenimentul se va termina in jurul orelor 14:00.

Înscrierile se pot face la echipa@moaradehartie.ro.

Despre Comana

Comana se află în Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, cunoscută în special pentru Rezervaţiile de bujor şi ghimpe. Parcul Natural Comana se intinde pe 25.000 de hectare şi cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Este a doua zonă  umedă a României ca biodiversitate, după Delta Dunării.

Anunțuri

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: